FutureReady Desktop voor de IT afdeling

Al eens een ochtend bezig geweest om de laptop van een gebruiker te herstellen omdat hij wat dingen wou uitproberen met zijn thuisnetwerk?
Als IT afdeling geef je de gebruikers het liefst zo weinig mogelijk rechten op hun computers.
Immers: 'Dan kunnen ze ook niks kapot maken', toch?
Rechten beperking werkt zeker in veel gevallen maar heeft wel als groot nadeel dat u daarna echt alles voor uw gebruikers moet doen.

Het kan ook slimmer, namelijk met de FutureReady Desktop.
Hiermee kunnen uw gebruikers meer zichzelf helpen en heeft u meer tijd voor de echte problemen.

Tijdswinst

De FutureReady Desktop bespaart u tijd.
Bijvoorbeeld doordat uw gebruikers nu zelf hun eigen systeem kunnen installeren op hun eigen werkplek. U hoeft dus geen afspraak meer te maken om het systeem op te halen of te brengen en de speciale installatiestraat is niet meer nodig want de geinstalleerde systemen zijn meteen voorzien van de laatste service packs en patches.

De FutureReady Desktop installeert systemen met behoudt van de lokale data.
Uw gebruikers raken dus geen belangrijke documenten kwijt tijdens een (her)installatie en u hoeft geen backups meer te maken voordat u begint met de (her)installatie.

Self Help

De FutureReady Desktop stelt uw gebruikers in staat meer dingen zelf te doen.
Heeft uw gebruiker een systeem dat geherinstalleerd moet worden of het uitzoeken gaat u teveel tijd kosten? Met de FutureReady Desktop kan u een herinstallatie door de gebruiker zelf laten uitvoeren.
Geen moeilijk te plannen afspraken met gebruikers die nooit tijd hebben om hun systeem te herinstalleren, met de FutureReady Desktop kunnen uw gebruikers wanneer hun dat uitkomt hun eigen systeem installeren.

Geen gebruikers meer die elke 10 minuten bellen waar hun applicaties blijven nadat ze bij een herinstalaltie vergeten waren additionele applicaties aan te vragen. Met de FutureReady Desktop kunnen uw gebruikers zelf additionele applicaties installeren en verwijderen zonder dat u daarvoor gestoord wordt.

Een laptop van een gebruiker gestolen? U registreert een nieuw systeem op naam van de gebruiker en geeft hem leeg mee, de FutureReady Desktop doet de rest: installeert het systeem en de applicaties en synchroniseert automatisch de laatste data van de persoonlijke netwerklocatie.
De gebruiker kan snel weer werken.
Ook voor nieuwe gebruikers die snel een systeem nodig hebben, even het registreren en de FutureReady Desktop doet de rest.

Heeft u tijdelijke gebruikers? De FutureReady Desktop laat uw gebruikers ook hun systeem wissen op hun laatste dag.

Snelle platform migraties

Migraties naar een nieuw Operating System moeilijk en tijdsrovend? Niet met de FutureReady Desktop. U kunt alles gewoon testen en klaar zetten waarna uw gebruikers zelf kunnen migreren wanneer dat hun uitkomt.
En als een gebruiker na de migratie niet tevreden is met zijn nieuwe Operating System dan kan hij simpel weer terug migreren naar het vorige Operating System.
Alles is mogelijk.

Vrijheid en Controle

De FutureReady Desktop geeft uw gebruikers veel vrijheid om bepaalde dingen zelf te doen en u te ontlasten maar dit betekent niet dat u uw systemen niet meer onder controle heeft.
Integendeel zelfs!

Neem bijvoorbeeld uw basis applicaties, dit zijn de applicaties die op elk systeem horen te staan, zoals bijvoorbeeld: Microsoft Office, een virus scanner, enzovoort.
Deze basis applicaties worden namelijk altijd geinstalleerd door de FutureReady Desktop en daarna ook in de gaten gehouden (en dus niet eenmalig). Als bijvoorbeeld een gebruiker (met voldoende rechten) de virus scanner deinstalleerd omdat die volgens hem alleen maar lastig is zal de FutureReady Desktop binnen zeer korte tijd de virus scanner weer installeren en zo uw omgeving weer waarborgen.

Zo kan u ook heel snel nieuwe applicaties uitrollen binnen uw bedrijf. Mocht u bijvoorbeeld uw Office suite vervangen door de nieuwste versie is het klaar zetten van de nieuwe versie voldoende om al uw systemen te upgraden. Ook de mobiele FutureReady Desktops zullen gaan upgraden zodra ze zich weer binnen uw bedrijfsnetwerk bevinden.

De FutureReady Desktop geeft u ook controle over de rechten van uw gebruikers. U kan op afstand de rechten aanpassen waarna de FutureReady Desktop ze ook zal aanpassen en controleren. Erg handig voor de gevallen dat iemand tijdelijk meer rechten nodig heeft om bijvoorbeeld een applicatie te installeren.

Daarnaast geeft de FutureReady Desktop u een CMDB die wel correct is zodat u altijd het overzicht heeft over de verschillende hardware en wat waar is geinstalleerd.

Lifecycle Management

De FutureReady Desktop biedt u de volledige lifecycle management voor uw systemen en applicaties.
Neem bijvoorbeeld de vervanging van bestaande systemen. Als uw gebruiker toe is aan een nieuw systeem hoeft u niet meer moeilijk te doen met het overzetten van de data naar het nieuwe systeem en te hopen dat het oude systeem ooit nog ingeleverd wordt, de FutureReady Desktop regelt dit allemaal voor u.
Uw gebruiker kan via de Deployment omgeving zelf de backup starten van zijn oude systeem (bijvoorbeeld aan het einde van de dag) die daarna automatisch op het nieuwe systeem wordt gezet. Alle bestanden staan dus meteen op het nieuwe systeem en uw gebruiker kan de volgende dag meteen aan de slag met zijn nieuwe FutureReady Desktop.


Ergo: De FutureReady Desktop is de juiste keus voor uw IT Afdeling

 
Site by: SPICTS